'>
HOME ABOUT T.F.P.D EX LINK E - NOVEL ARTWORK FOLLOW DASHBOARD

Wednesday, September 19

7 ciri ciri kawan yang baik


Cuba lihat sekeliling anda, berapa jenis kategori kawan yang anda miliki.Walaupun mereka tergolong di dalam kategori yang berbeza, tapi masing masing mempunyai ciri ciri yang menewan.Bila anda memerlukan pertolongan mereka , tak kira  kawan anda tergolong dalam kategori mana, mereka tetap menghulurkan bantuan.Di sini disenaraikan beberapa jenos kategori kawan yang anda perlukan setiap satunya dan mengapa..

1. Si Pendengar
Jenis ini mudah mendengar tak kira perkara remeh atau berat tanpa mengadili anda salah atau tidak. Meraka tidak akan memberi nasihat sehingga anda panta. Anda patut memiliki kawan jenis ini sebagai tempat anda meluahkan perasaan tambahan lagi jika kawan jenis ini juga sangat bagus, menyimpan rahsia.

2. Si Jujur
Kawan jenis ini akan bercakap perkara yang jujur sahaja tidak kira anda menyukai atau tidak perkara yang anda mendengar.Mereka sangat jujur sehingga ditafsirkan sebagai biadap.Kwan jenis ini yang akan memberitahu anda sekiranya teman lelaki anda curang atau sekiranya kasut yang anda pakai tidak sesuai dengan baju anda.Namun, selepas dia mengkritik dengan jujur, dia pantas memujuk anda kembali ata meminjamkan kasut yang sesuai untuk anda.

3. Si Penggemar Fesyen
Bercerita pasal kasut atau baju yang mahal, tidak semua mempu untuk memiliki barangan Jimmy Choo atau pon Guess. Maka anda patut memiliki kawan yang tergolong dalam  jenis ini kerana mereka mampu memilikinya dan dia sangat berbesar hati untuk meminjamkan kepada anda.Mereka inilah yang sesuai dijadikan eujukan sekiranya anda ingin berbelanja besar ubtuk satu-satu barangang mahal.Mereka mempunyai fesyen citarass yang tinggi dan rasa fesyen yang sempurna.Namun perkara yang paling menarik anda mempunyai akses penuh kepada almari beliau...Hebat bukan?

4. Si Cergas
Ingin tahu DVD senaman yang mana patut dibeli atau yoga studio yang baru dibuka berdekatam dengan rumah anda patut dicuba atau tidak? Tanya saja si cergas.. Meraka yang tergolong dalam kategori ini tidak lokek berkongsi rahsian masakan rendah kalori yang lazat dan enak. Ingin berjogging tapi tiada yang teman? Ajak saja mereka ini, meraka sangat berbesar hati menemanjan anda bersenam di taman..

5. Si Diva
Kita semua perlukan drama dalam hidup maka tidak salah memiliki salah seorang kawan jenis ini. Mereka ini bukan 'Drama Queen' tapi lebih kepada sang puteri yang wataknya tidak akan menyusahkan orang lain... Mereka mudah ketawa termasuk kepada diri sendiri,comel dan tiada musuh.Yang pastinya hanya suka berlagak diva dan tahu semua perkara.

6. Si Lasak
Golongan ini lasaj seperti budak lelaki dan tahu semua perkara yang budak lelaki tahu.. Mereka ini mampu untuk menukar tayar kereta anda yang pancit sekiranya anda tiada kawan lelaki yang boleh menolong anda. Golongan ini tidak akan sesekali memperlecehkan kemampuan wanita yang serba kekurangan malah mereka sangat boleh diharapkan.

7. Si Pengambil Berat
Mereka yang tergolong dalam kategori ini bersikap seperti ibu yang sangat mengambil berat. Kawan jenis inilah yang akan memasak bubur dan sup ayam sekiranya anda demam, yang tahu setiap jenis bunga dan yang menyayangi kanak kanak dan binatang. Mereka sangat penyayang, ringan tulang malah anda boleh berkongsi masalah seperti yang anda lakukan bersama ibu anda..


Sekarang lihat pada diri anda sendiri, jenis kawan bagaimanakah anda dan berapa jenis golongan kawan bersikap jujur dan baik hati tetap disukai ramai

No comments: