'>
HOME ABOUT T.F.P.D EX LINK E - NOVEL ARTWORK FOLLOW DASHBOARD

Wednesday, November 27

Tutorial : Ayat Menu Tab Bergerak 2

Okey .. Hari ni Ikha nak kasi tutorial menu ab bergerak. Yang Ni lain sikit dari yang INI .. Yang dulu dia terus memanjang. Yang ni dia satu satu.. Okey.. Yang template classic Ikha tak tahu.. Tapi korang boleh tengok dekat blog INI..
1) Pergi Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML/JavaScript
2) Copy code bawah ni
<script language="JavaScript">
var a1 = " (13) Facebook";
var a2 = " CNU messaged you";
var delay = 1000;
b1();b2();
function b1() {ID = setTimeout("b2()",delay);document.title = (a1);}
function b2() {ID = setTimeout("b1()",delay);document.title = (a2);}
</script>
3) Save and Review.
BLUE : Tukar Dengan Ayat Korang
Credit to : HER

Friday, November 22

Freebies : Random Song For Audio Player

Selamat pagi. Ikha nak kasi freeebies dekat korang.. Freebies dia adalah Url song untuk audio player. hihihihi.. Yang ni Ikha Random je tau. Btw kalau korang nak buat lagu dalam blog refer dekat SINI / SINI


SHINee - Girls Girls Girls = http://kiwi6.com/file/838131z3np
Yang Yoseob - Caffeine = http://kiwi6.com/file/7x9gm3j972
B1A4 - Tried To Walk = http://kiwi6.com/file/9567ip793q
SHINee - Boys Meet U = http://kiwi6.com/file/6z8e4p78zf
Marisa Sukosol Numphakdi - Someday (Ost A Little Thing Call Love) = http://kiwi6.com/file/9q0a8k2n77
Day Month Year (A Little Thing Call Love OST) = http://kiwi6.com/file/gij600zwx8
SMTOWN - Dear Family (OST IAM) = http://kiwi6.com/file/8ff5sgpg7p

Creadit To : Owner 

Monday, November 18

Last Day @ SMKI = 2013

Jumaat lepas persamaan 15.11 sekolah terakhir pada tahun 2013.. yeeeee..... Happy ke??? Mungkin happy mungkin tak.. --". Tahun depan Ikha PBSMR.. Adoi. Tahun pertama kena PBS, Tahun pertama kena PBSR , Tahun pertama form 1 form 2 tukar kelas.. (sebeum ni tak..) Adoi.. Result sumatif haritu tak dapat lagi.. Cuma result PAI je yang dapat.. Sedihkan..  Aku cuma nak tahu result math je..
Cikgu Mat Napi Saya nak result math..
Hari tu pernah tanda kertas math. Tu pun sekejap. Time tu masa periksa. Nak sangat tahu result sumatif tu... =(. BTW Happy birthday to Leader Jinyoung.. Yang lahir pada 18/11/1991.. Hihihi
Back to the story . Last day @ school , mesti ada photoshoot right.. Adalah sikit kitaorang tangkap gambar +   Selcaa   SelCa dengan member. Hahaha.. Tah paper je Ikha SelCa ..  Ni Gambar Ikha + Member Ikha






"Macam comel je.. Macam comel je"



4 + 4 = Gwiyomi. ._. 

5+5 = Gwiyomi

6+6 = chu chu chu chu chu chu Gwiyomi ._.

7+7 = Gwiyomi

8+8 = Gwiyomi

Masa tak de kerja. Menconteng je lah.. Lagipun Ikha sekarang ni Mood B1A4



Time selca.. Aina apa yang ko buat


Amboi besarnya mata yang belakang tu..
 Nampak kependekkan aku..

End With Selca..

Banyak ke gambar.. Hihihihi.. Ikha rasa tak kot.. :)

Mood : Teringin nak buat GA

Sunday, November 10

Biodata B1A4


B1A4.. Korang kenal tak diorang ni siapa? Nilah B1A4.. 

Real Name : Cha Sun Woo (차선우)
Stage Name : Baro (바로)
Position : Main Rapper
BOD : 05.09.1992
Height :  178 cm (5'10")
Weight : 63 kg
Blood Type : B
Skill & Hobbies : Rap , Rap Making , Beatbox , Running
Hometown : Jeollanam-do , Gwangju

Real Name : Shin Dong Woo (신동우)
Stage Name : CNU / Shin Woo (신우)
Position : Sub Vocalist , Rapper , Dancer
BOD : 16.06.1991
Height : 182 cm (6')
Weight : 64 kg
Blood Type : A
Skill & Hobbies : Rap , Rap Making , Taekwondo
Hometown : Chungbuk, Cheongju

Real Name : Gong Chan Sik (공찬식)
Stage Name : Gong Chan (공찬)
Position : Maknae , Vocalist
BOD : 14.08.1993
Height : 181 cm (5'11")
Weight : 60 kg
Blood Type : A
Skill & Hobbies : Swimming & Mathematics
Hometown : Jeollanam-do , Suncheon 
Studing at Seoul School of Perfomin Arts (SOPA)

Real Name : Jung Ji Young (정진영)
Stage Name : Jin Young (진영)
Position : Leader , Vocalist
BOD : 18.11.1991
Height : 178 cm (5'10")
Weight : 59 kg
Blood Type : A
Skill & Hobbies : Songwriting , composing , singing , acting , playing guitar
Hometown : Chungbuk , Chungju

Real Name : Lee Jung Hwan (이정환)
Stage Name : Sandeul (산들)
Position : Main Vocalist
BOD : 20.03.1992
Height : 175cm
Weight : 62 kg
Blood Type : A
Skill & Hobbies : Swimmin , Cooking 
Hometown : Gyeongsangnam , Busan 

Tuesday, November 5

Segmen Are You Ready by Zack

klik banner untuk join
facebook : Siti Zulaikha
twitter : http://twitter.com/IkhaMohd

Monday, November 4

Sunday, November 3

Freebies : Header 2 - Roy Kim -

Hey guy.. Hari ni Ikha kasi freebies header Roy Kim... Yang Ikha buat ni gif . Cuma satu je.. Ni pun test je buat yang gif.. Agak memenatkan buat header gif... Kalau korang ambik cuba komen sikit.. 


http://3.bp.blogspot.com/-5QX6Hhx2fZw/UnPIQp59oXI/AAAAAAAAADs/twuBlcACZAM/s1600/roykim+gif.gif



Second Hand Item Giveaway by Ashya and Nasehah


klik banner untuk join

Saturday, November 2

Cosmic Giveaway by Le' Awesome Trio

klik banner untuk join
Korang ditag
Syal
Farah Wahidah

Giveaway Small Star



klik  banner untuk join


Kenali Personaliti Melalui Bulan Kelahiran - Dato Dr. Fadzilah Kamsah

Harini Ikha buat entry pasal 'Kenali Personaliti Melalui Bulan Kelahiran - Dato Dr. Fadzilah Kamsah'

JANUARI
  • Bercita - cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
  • Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
  • Rajindan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
  • Suka pada kecantikan , kekemasan danteratur.
  • Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
  • Pandai mengambil hati orang lain.
  • Pendiam kecuali telah dirangsang
  • Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi
  • Mudah mendisiplinkan diri sendiri
  • Bandannya sihat tetapi mudah diserang selsema
  • Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
  • Cukup sayang pada kanak kanak
  • Suka duduk rumah
  • Setia pada segala - galanya
  • Sifat cemburu yng sangat tinggi
FEBUARI
  • Berfikiran abstrak
  • Bijak dan pintar 
  • Perwatakan yang mudah berubah
  • Mudah menawan orang lain
  • Agak pendiam
  • Pemalu dan rendah diri
  • Jujur dan setia pada segalanya
  • Keras hati untuk mencapai matlamat
  • Tidak suka dikongkong
  • Suka kegiatan yang laak
  • Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
  • Muda mempamerkan marahnya
  • Suka berkawann tapi kurang mempamerkannya
  • Sangat berani dan suka memberontak
  • Bercita - cita tinggi, suka berangan -angan dan ada harapan  untuk merealisasikan impiannya
  • Pemerhatian yang tajam
  • Suka hiburan dan suka.
  • Suka benda yang bersifat seni.
  • Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
  • Berkecenderungan pada benda yang tahyul
  • Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
  • Belajar untuk mempamerkan emosi.
MAC
  • Berpersonaliti menarik dan menawan.
  • Mudah didampingi
  • Sangat pemalu dan pemendam rasa
  • Sangat baik secara semulajadi , jujur pemurah dan mudah simpati. 
  • Sangat sensetif pad perkataan dituturkan dan alam persekitaran
  • Suka pada kedamaian
  • Sangat peka pad orang lain
  • Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
  • Tidak cepat marah dan sangat amanah
  • Tahu membalas dan mengenang budi
  • Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
  • Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal
  • Suka berangan angan
  • Suka melancong
  • Sangat manja dan suka diberi perhtian yang sangat tinggi
  • Kelam kabut dala memilih pasangan
  • Suka dengan hiasan rumah tangga
  • Punya bakat seni dalaman bidang muzi
  • Kecenderungan pada benda yang istimewa dan bail
  • Jangan terlalu meengikut selera atau perasaan
APRIL
  • Sangat aktif dan dinamik
  • Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepaat menyesla
  • Sangat menarik san pandai menjaga diri
  • Punya daya mental yang sangat kuat
  • Suka diberi perhatian
  • Sangat diplomatik (Pandai memujuk)
  • Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah ornag
  • Sangat berani dan tiada perasaan takut
  • Suka perkara yang mencabar , pengasih, penyayang , sopan santun dan pemurah.
  • Emosi cepat terusik
  • Cuba kawal perasaan
  •  Kecenderungan bersifat pendendam
  • Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan
  • Kuat daya ingata
  • Gerak hati sangat kuat
  • Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
  • Berpenyakit disekitar kepala dan dada
  • Sangat cemburu dan terlalu cemburu
MEI
  • Keras hati dan tegas
  • Kuat semangat dan bermotivasi tinggi
  • Pemikiran yang tajam
  • Mudah marah apabila tidak dikawal
  • Pandai menari hati dan perhatian orang lain
  • Perasaan yang amat mendalam 
  • Cantik dari segi mental dan fizikal
  • Tidak perlu diotivasika
  • Tetap pendirian , tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
  • Mudah dipujuk
  • Bersikap sistematik ( otak kiri )
  • Suka berangan
  • Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu
  • Bahagian telinnga dan leher mudah diserang penyakit.
  • Daya khayalan yang tinggi
  • Pemikiran yang tajam
  • Pandai berdebat
  • Fizikal yang baik
  • Kelemahan sistem pernafasan
  • Suska sastera, seni & muzik serta melancong
  • Tidak berapa suka duduk di rumah
  • Tidak boleh duduk diam
  • Tidak punya ramai anak
  • Rajin dan bersemangat tinggi
  • Agak boros
JUN
  • Berfikiran jauh dan berwawasan 
  • Mudah ditawan kerana sikap baik
  • Berperangai lemah lembut
  • Mudah berubah sikap , perangai, idea dan mood
  • Idea yang terlalu banyak dikepa;a
  • Bersikap sensetif
  • Mempunyai pemikiran yang aktif ( Sentiasa berfikir)
  • Sukar melakukan sesuatu dengan segera
  • Bersikap suka menangguh nangguh
  • Bersiap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik
  • Cepat marah dan cepat sejuk
  • Suka bercakap dan berdebat
  • Suka buat lawak dan bergurau
  • Otaknya cerdas berangan
  • Mudah berkawan dan pandai berkawan
  • Orang yang sangat tertib
  • Pandai mempamerkan sikap
  • Mudah kecil hati
  • Muda kena selsema
  • Suka berkemas
  • Cepat rasa bosan
  • Sikap terlalu memilih dan cerewet
  • Kurang mempamerkan perasaan 
  • lambat untuk sembuh apabila terluka hati
  • Suka pada barangan yang berjenama
  • mudah menjadi eksekutif
  • Kedegilan yang tidak terkawal
  • Sesiapa yang memuji dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.
JULAI
  • Sangat suka didamping
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki
  • Agak pendiam kecuali dirangsang
  • Ada harga diri dan maruah diri
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan 
  • Mudah diujuk san bercakap lurus
  • Sangat menjaga hati orang lain.
  • Sangat peramah
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatiya
  • Berjiwa sentimental
  • Jarang berdendam
  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan
  • Tidak suka benda remah temeh
  • Membimbing cara fizikal dan mental
  • Sangat peka, mengambil berat dan mengashi serta penyayang
  • Layanan yang serupa terhadap semua orang
  • Tinggi daya tumpuan
  • Pemerhatian yang tajam
  • Suka menilai irang lain melalui ppemerhatian
  • Mudah dan rajin belajar
  • Suka muhasabah diri
  • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama
  • Suka mendiamkan diri
  • Suka duduk di rumah
  • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
  • Tidak agresig kecuali terpaksa
  • Lemah dari segi kesihatan perut
  • Mudah gemuk kalau tak kawal diet
  • Minta disayangi
  • Mudah terluka hati tapi lambat pulih
  • Terlalu mengambil berat
  • Rajin dalam membuat kerja
OGOS
  • Suka berlawak
  • Mudah tertawan padanya
  • Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain
  • Berani dan tidak tahu takut
  • Orangnya agak tegas dan bersikap kepimpinan
  • Pandai memujuk orang lain
  • Terlalu pemurah dan bersikap ego
  • Nilai harga diri yang sanagat tinggi
  • Dahaga pujian
  • Semangat juang yang luar biasa
  • Cepat marah dan mudah mengamuk
  • Mudah marah apabila cakapnya dilawan
  • Sangat cemburu
  • Daaya pemerhatian yang tajam dan teliti
  • Cepat berfikir
  • Fikiran yang berdikari Suka memimpin dan dipimpin
  • Sifat suka berangan
  • Berbakkat dalam seni lukis, hiburan dan silat
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk
  • Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit
  • Belajar untuk bertenang
  • Sikap kelam kabut
  • Romantik , pengasih dan penyayang
  • Suka mencari kawan
SEPTEMBER
  • Sangat bersopan santun dan bertolak ansur
  • Sangat cermat, teliti dan teratur
  • Suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
  • Pendiam tapi pandai bercakap
  • Sikap sangat cool , sangat baik dan mudah simati
  • Sangat prihatin dan terperinci , amanah , setia dan jujur
  • Kerja yang dilakukan sangat sempurna
  • Sangat sensetif yang tidak diketahui
  • Orang yang banyak berfikir
  • Daya pentaakulan yang baik
  • Otak bijak dan mudah belajar
  • Suka mencari maklumat
  • Kawal diri dari terlalu mengkritik
  • Pandai mendorong diri sendiri
  • Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia
  • Suka sukan , hiburan dan melacong
  • Kurang menunjukkan perasaannya
  • Terluka hatinya sangat lama disimpan
  • Terlalu memilih  pasangan
  • Sukakan benda luas
  • Bersistematik
OKTOBER
  • Suka berbual 
  • Suka orang yang sayang padanya
  • Suka ambil jalan tengah
  • Sangat menawan dan sopan santun
  • Kecantikan luar dan dalam
  • Tidak pandai berbohong dan berpura - pura
  • Mudah rasa simpati , baik dan mementingkan kawan
  • Sentiasa berkawan
  • Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
  • Cepat marah
  • Macam pentingkan diri sendiri
  • Tidak menolong orang kecuali diminta
  • Suka melihat ari perspektifnya sendiri
  • Tidak suka terima pandangan orang lain
  • Emosi yang mudah terusik
  • Suka berangan dan pandai bercakap.
  • Emosi yang kelam kabut
  • Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan)
  • Suka melancong, bidang sastera dan seni
  • Pengasih , penyayang dan lemah lembut
  • Romantik dalam pencintaan
  • Mudah terusik hati dan cemburu
  • Ambil berat tentang orang lain
  • Suka kegiatan luar
  • Orang yang adil
  • Boros dan mudah dipenaruhi persekitaran
  • Mudah patah semangat
NOVEMBER

  • Banyak idea dalam perkara
  • Sukar untuk mengertikan atau difahami sikapnya
  • Berfikiran unik dan bijak
  • Penuh dengan idea - idea baru yang luar biasa
  • Pemikiran yang tajam
  • Daya firasat yang sangat halus dan tinggi
  • Sesuai jadi seorang doktor
  • Cermat dan teliti
  • Personaliti yang dinamik
  • Sifat yang berahsia , pandai mencungkil dan mencari rahsia
  • Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
  • Berani , pemurah setia dan banak kesabaran
  • Terlalu degil dan keras hati
  • Apabila berkehendak sesuatu akan diusahaka sehingga berjaya
  • Tak suka mara kecuali digugat
  • Mudah ambil berat terhadap  orang lain
  • Pandai muhasabah diri
  • Cara berfikiran yang lain dari orang lain
  • Otak yang sangat tajam
  • Pandai mendorong diri sendiri
  • Tidak hargai pujian
  • Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu
  • Cuba sampai berjaya
  • Badan yang sasa
  • Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik
  • Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang
  • Suka duduk dirumah
  • Sangat rajin dan berkemampuan tinggi
  • Amanah, jujur , setia dan pandai berahsia
  • Tidak berapa berjaya dala mengawal emosi
  • Bercita cita tinggi
  • Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah - ubah
DISEMBER
  • Sangat setia dan pemurah
  • Bersifat patriotik
  • Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
  • Sikap kurang sabar dan tergesa gesa
  • Bercita cita tinggi
  • Suka menjadi orang berpengaruh dalam organisasi
  • Seronok bila didampingi
  • Suka bercampur dengan orang
  • Suka dipuji diberi perhatian dan dibelai 
  • Sanggat jujur, amanah dan bertolak ansur
  • Tidak pandai berpura pura
  • Cepat marah
  • Perangai yang mudah berubah ubah
  • Tidak ego walapun harga dirinya sangat tinggi
  • Benci pada kongkongan
  • Suka berlawak
  • Pandai buat lawak dan berfikiran logik.
Personaliti korang macam mana pulak.