'>
HOME ABOUT T.F.P.D EX LINK E - NOVEL ARTWORK FOLLOW DASHBOARD

Thursday, April 10

DIY : Sprout Headbands!


Sprout headbands? Apakah? Ha.. Sprout headband ni B1A4 selalu pakai macam gambar dibawah ni :-


Nak buat? Okey ni bahan-bahannya. ni ada dua jenis.. Satu dari kertas dan kain.


  • gambar yang sudah di print.. Klik sini dan print gambar ni.. [SINI]
  • Headband jenis kecil 2
  • kain felt .. Untuk buat jenis kain
  • gunting
  • gam fabric/gam pvc/hotglue gun .. Glue stick for paper

Jenis kain

1) First, korang lukis macam gambar diatas tu.. Lukis dekat kain felt.. Nak dua keping..
2)Gunting ikut garisan tu.


3) gamkan kedua-dua kain felt itu dengan menggunkan gam fabric/gam pvc/ hotglue gun



4) gunting sedikit sepihan



5) Lipat dekat tengah tengah macam buat riben. Selanjutnya sila lihat gambar diatas.. (Tak tahu nak cerita macam mana)[letak dimana anda suka]



6) Selepas siap, Letak gam fabric/gam pvc/ hot glue gun di tengah tengah hiasan tu.. seperti gambar diatas.


Jenis Kertas..

image

1)Klik sini dan print gambar ni.. [SINI] Dan gunting
2) Gamkan.

image

3)Picitkan sedikit dihujung kertas itu
4)Letak kertas t ditempat yang korang nak

image
5)Letak kertas itu dari bawah headband.
6)Letak gam pvc/hot glue gun pada kertas itu
8)siap..

Susah sikit nak terangkan tutorial ni.. Hope korang faham.. Hihihihi



11 comments:

Nur Aliyah Syofia said...

comelnyaa :)

Hi dear,

join GA ni jom? mungkin awk salah sorang dari 26 pemenang dicari :) GA tamat pada 14 April 2014.

FAST & SIMPLE GIVEAWAY: http://aliyahsyofia.blogspot.com/2014/04/fast-and-simple-giveaway.html

Lee Wa Wan said...

hahah...comel :3

Ikha Mohd said...

@Lee Wa Wan : Memang comel pun.. hhihihihi..

Nurulee said...

comelnya boleh jadi prop untuk selfie. ahahahaha.

Ikha Mohd said...

@Nurulee : hahah.. boleh boleh.. hihihi

eyqa yushaiza said...

omee.. comelnya headband ni.
motip letak gambar exo kat atas tu?
saja nak goda kita kan.. hekkss. ;)

Ikha Mohd said...

@eyqa yushaiza : haah.. memang comel pun.. Tak ada motif pun.. hahaha.. memang pun...

Huny eda said...

hehhe..comel ...nak jd corea ker? hihi

Ikha Mohd said...

@Huny eda : tak ada lah.. sis ni.. hihihi

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

wah ! senangnnya ! pasni boleh buat =D

Ikha Mohd said...

@Nur Haziqah Mohd Rosli : hahahaha.. memang senang pun.. terbaik..